Dagbesteding

Dagbesteding

De Amethyst biedt dagbesteding op eigen locaties voor een deel van de bewoners van onze woonhuizen, maar ook voor mensen die elders wonen of verblijven.  

De activiteiten die wij bieden zijn hoofdzakelijk gericht op werkzaamheden die te maken hebben met tuin en dieren. Denk hierbij aan dierverzorging, waarbij we ons bezig houden met voeren, hokken schoonmaken en het onderhoud van de verblijven.

Daarnaast zijn er mogelijkheden om mee te helpen bij het verzorgen van de koffie/thee pauze en de lunch.

Het kopen van boodschappen, voer, hooi en materialen doen we bij voorkeur bij de plaatselijke winkeliers. Dit heeft als doel dat onze cliënten in goed contact blijven met de omgeving waarin zij leven.

We bieden dagbesteding aan mensen die bij de Amethyst beschermd wonen, maar ook aan mensen die van elders komen. Denk hierbij aan mensen met bijvoorbeeld autisme en/of een verstandelijke handicap. Voor iedere cliënt wordt een zorgplan opgesteld waarbij de nadruk wordt gelegd op welzijn en persoonlijke ontwikkeling. Dit plan wordt altijd samengesteld in overleg met de familie en/of zorgverlener van de cliënt, en is gebaseerd op capaciteiten, wensen en doelen .

Ontspanning

Bij ons is er zeker ook ruimte voor andere vormen van ontspanning, zoals:

  • Spelletjes
  • Creatieve activiteiten
  • Wandelen
  • Bakken en/of koken
  • Zwemmen
  • Fitness

Leeractiviteiten

Voor sommige cliënten, zoals cliënten die in een traject zitten richting een opleiding of een baan, zijn er activiteiten waarbij leren centraal staat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dierverzorging en tuinonderhoud, maar ook aan sport, spel en creatieve activiteiten. Ook bieden we de mogelijkheid om te leren koken.

Activiteiten Buiten de Amethyst

Het is mogelijk om activiteiten buiten onze boerderij te organiseren. Op verzoek kunnen wij met onze cliënten ook een bezoekje brengen aan bijvoorbeeld een bioscoop, museum of pretpark.

De Amethyst is aangesloten bij de vereniging Zorgboeren Rivierengebied, is lid van de Coöperatie  Boer en Zorg en is gecertificeerd  met het ISO 9000 kwaliteitskeurmerk

Wilt u meer weten over onze dagelijkse activiteiten, of wilt u uw cliënt aanmelden? Neem dan snel contact met ons op!

Scroll naar boven